Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nauka boksu w domowych warunkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mam takie pytanie.Chciałbym uczyć się boksu w domu.Co bym potrzebował żeby uczyć się boksu w domu czyli w "domowych warunkach" za pomoc dam lajka.Za hejt spam-raport.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

w domu to sobie możesz jedynie krzywdę zrobić, a nie ćwiczyć jakąkolwiek sztukę walki.

jeśli już nauczysz się "jak się bić", oddychać itp. to możesz wtedy kupić sobie jakieś worki, gruszki itp. itd.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

w domu to sobie możesz jedynie krzywdę zrobić, a nie ćwiczyć jakąkolwiek sztukę walki.

jeśli już nauczysz się "jak się bić", oddychać itp. to możesz wtedy kupić sobie jakieś worki, gruszki itp. itd.

Czyli teraz najlepiej iść do jakieś szkoły coś w tym stylu ?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Czyli teraz najlepiej iść do jakieś szkoły coś w tym stylu ?

Najlepiej by było :) Więcej się nauczysz niż sam coś bedziesz próbował,a tam Cię techniki nauczą i w ogóle.Proponuję też iść na Kickboxing zamiast boksu.Mój kolega pod klubem rozwalil 2 gości,którzy coś sie do niego przyczepili , a trenował kickboxing 1-2lata nie wiem dokładnie :P No i sprzęt taniej Ci wyjdzie :D I jak chcesz trenowac jakąś sztuke walki to wiadomo,że siłownia też w to wejdzie :)

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Najlepiej by było :) Więcej się nauczysz niż sam coś bedziesz próbował,a tam Cię techniki nauczą i w ogóle.Proponuję też iść na Kickboxing zamiast boksu.Mój kolega pod klubem rozwalil 2 gości,którzy coś sie do niego przyczepili , a trenował kickboxing 1-2lata nie wiem dokładnie :P No i sprzęt taniej Ci wyjdzie :D I jak chcesz trenowac jakąś sztuke walki to wiadomo,że siłownia też w to wejdzie :)

Z siłownią nie ma problemu.Mój wujek ma mini siłkę.Mi tylko chodzi żeby nauczyć się jakiegoś stylu boks kickboxing coś w ten deseń

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Z siłownią nie ma problemu.Mój wujek ma mini siłkę.Mi tylko chodzi żeby nauczyć się jakiegoś stylu boks kickboxing coś w ten deseń

Boks to masz same ręce,a w kickboxingu nawalasz nogami i rękoma ;) To Twój wybór, ja bym brał kicboxing na twoim miejscu :D

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Boks to masz same ręce,a w kickboxingu nawalasz nogami i rękoma ;) To Twój wybór, ja bym brał kicboxing na twoim miejscu :D

Kobieta Aha.

Nie wiem czy w moim mieście jest kickboxing gdyż ja mieszkam na "zadupiu" i tylko chodzi o tą szkołę.Jeżeli jest kickboxing u mnie to rozwarze tą propozycje zawsze mogę chodzić na boks i kickboxing

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Ja może się na ten temat wypowiem, bo chodzę już trochę czasu na kidboxing. Chodzę na niego trzy razy w tygodniu, trenuję ostro i jest coraz lepiej i zadowalająco mój styl walki się poprawia. Myślałem, że to będzie jakieś dziadostwo, ale fajnie.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Tak jak mówili UP bo w domowych warunkach nic nie zrobisz.

Nawet jak byś kupił se profesjonalny sprzęt do domu i byś np. oglądał tuty na Yt to by nic z tego nie było.

Opublikowano

Ja może się na ten temat wypowiem, bo chodzę już trochę czasu na kidboxing. Chodzę na niego trzy razy w tygodniu, trenuję ostro i jest coraz lepiej i zadowalająco mój styl walki się poprawia. Myślałem, że to będzie jakieś dziadostwo, ale fajnie.

A już miałeś taką sytuacje że musiałeś użyć swojego stylu?.Jeżeli tak to jak było skutecznie?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Nigdy w domu nie nauczysz się tego, co zaoferują Ci w profesjonalnej szkole.

Ja od zawsze kochałem boks, jednak w moim mieście i co gorsze nawet w okolicy nie ma żadnej szkoły, która by tego uczyła.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

A już miałeś taką sytuacje że musiałeś użyć swojego stylu?.Jeżeli tak to jak było skutecznie?

I to nie raz :) Do mnie zazwyczaj chcąc dobierać się starsi ze względu na mój wzrost (197 cm) i wagę (105 kg), albo jacyś ,,Koksi" w moim wieku.

Kilka strzałów i leżą, ale ja od 10 roku życia trenuję same takie sporty... Najpierw było karate przez 1,5 roku, potem piłka ręczna przez 2 ( to również jest sport walki), a teraz kid boxing ( leci rok). My po szkole z kolegami chodzimy do pewnego miejsca i tam jak mamy coś do siebie to załatwiamy sprawy...

Raz mnie jakiś człowiek w mieście napadł i niestety nie trafił na dobrą osobę, bo ,,Poprosił" mnie o pieniądze, a ja mu dałem coś lepszego ;)

Daje takie coś wielką satysfakcję.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Możesz na YT zobaczyć jakieś poradniki, tutoriale ,ale samouczkowi trudniej się uczy , szkoła zawsze ci więcej zaoferuje

ale nie zawsze jest dac ze 200zl na ta szkołe ja sobie np radze w domu nie musze sie martwic ze nie moge wykonac 1 cwiczenia bo jak nie to biore sie za 2.. (jak Ci zalezy i tak dasz sobie rade)

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

I to nie raz :) Do mnie zazwyczaj chcąc dobierać się starsi ze względu na mój wzrost (197 cm) i wagę (105 kg), albo jacyś ,,Koksi" w moim wieku.

Kilka strzałów i leżą, ale ja od 10 roku życia trenuję same takie sporty... Najpierw było karate przez 1,5 roku, potem piłka ręczna przez 2 ( to również jest sport walki), a teraz kid boxing ( leci rok). My po szkole z kolegami chodzimy do pewnego miejsca i tam jak mamy coś do siebie to załatwiamy sprawy...

Raz mnie jakiś człowiek w mieście napadł i niestety nie trafił na dobrą osobę, bo ,,Poprosił" mnie o pieniądze, a ja mu dałem coś lepszego ;)

Daje takie coś wielką satysfakcję.

Pewnie niezłą miałeś adrenaline :D ?

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Skakanka + bieganie na początek, możesz też uderzać pięściami w ścianę ale jak masz słabe dłonie to lepiej tego nie rób xD

@down

Rodzą się też tacy ludzie którym by się dłoń nie zniszczyła, nigdy nie wiadomo z kim piszesz przez internet :P

Opublikowano

ja z właśnego doświadczenia odradzam jakichkolwiek ćwiczeń w domu, to po prostu nie wychodzi. Bynajmniej mi w takim miejscu brakuje motywacji, źle mi się oddycha ( w moim pokoju ) i uważam, ze taki wysiłek fizyczny w miejscu, w którym zazwyczaj siedzimy i odpoczywamy ( mając tego świadomość ) w domu zawsze jest mniejszy niż gdybyś chodził np. na siłownie wiedziąc, że tam płacisz i trzeba to jak najlepiej wykorzystać. zrobisz jak chcesz, taka tylko mała rada odemnie. pozatym na każdym zadupiu jak się zainteresujesz znajdzię sie jakieś miejce, gdzie mozesz cwiczyc jakąś dyscypline walki.

up:

w kutasa nie w ściane, bedzie walił piesciami w sciane to se tylko krzywde zrobi i zniszczy pięść, ja do dzisiaj jedną "kostke" mam startą i jest mniejsza od innych...

Opublikowano

Pewnie niezłą miałeś adrenaline :D ?

Czy ja wiem...? To staje się po woli rutyną w moim życiu, ale jednak cieszy każda wygrana walka samoobronna cieszy.

Bić się trzeba umieć, bo to ważna umiejętność życiowa, na każdym kroku się przydaje.

1368908122-U621182.png

Opublikowano

Jak potrzebujesz sztuki walki do samoobrony to idź na krav mage.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Jak masz dużo wolnej przestrzeni to czemu nie? Kup sobie jakiś worek, ławeczkie oczywiście, zapisz się na siłke i zapierdalaj:)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

W domu,bez trenera,który nie nauczy cię odpowiedniej techniki możesz sobie co najwyżej krzywdę zrobić.Zapisz się do klubu.

Segz

16ob.png

Opublikowano

Boks to nie tylko bicie się rękoma ale tak że koordynacja ruchu oraz obrona i różne techniki uderzania nie kończy się na 1 sposobie uderzania tego się w domu nie nauczysz.

634534203295449218.png
Opublikowano

Na pewno gdzieś w twojej okolicy jest jakiś klub sportowy, który oferuję ową naukę. Ewentualnie możesz zrobić sobie (jeżeli masz duży dom) zrobić coś na strychu, albo w jakimś pokoju. Jakieś worki treningowe ew. ciężarki. Ale mówię klub sportowy więcej cię nauczy :)

PS: Jeżeli ćwiczyłbyś w domu gdzieś to na internecie możesz obczaić jakieś sposoby treningu :)

Opublikowano

Bicie w ścianę zwiększa wytrzymałość kości w ręce więc nie pierdolcie że to nic nie daje. Tzn. gdybyś bił ciągle w ściane to po jakimś czasie możesz jebnąć w nią z całej siły i nic cie nie zaboli. xDxDxD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...